ALOE VERA

Kolombusz Kristóf szerint...

Négy növény van, mely az ember számára elengedhetetlen: a búza, a szőlő, az oliva és az ALOE. Az első táplál, a második megörvendezteti a szívet, a harmadik harmóniát szerez, a negyedik egészségessé tesz.

Aloe Vera

Aloe Barbadensis Miller

A botanikusok megközelítőleg 300 fajta aloe verát különböztetnek meg, ebből öt az, ami gyógyító hatással van ránk, ezek táborába tartozik az Aloe Barbadensis Miller, mely a leghatásosabb mindközül. Afrika adott otthont e csodának, manapság viszont mindenütt termesztik, így sok helyen fellelhető a legnagyobb örömünkre. Könnyedén hozzájuthatunk a szépség és az egészég forrásához.

Az aloe vera egy 60–100 cm magas, 60 mm-es, koronás vagy nagyon rövid szárú növény. A levelek vastagok és húsosak, zöldek-szürke-zöldek, egyes fajták fehér és fehér csíkokat mutatnak a felső és alsó szárfelületükön. A levél szélessége fogazott és kis fehér foga van.

Az aloe vera használata nem helyettesíti a változatos étrendet és az egészséges életmódot. Az Aloe Vera termékek gyógyszernek nem minősülő táplálék kiegészítők, használata előtt kérdezze ki kezelő orvosát!

ÖSSZETEVŐK

Lignin – Ugyan ez a zselében található cellulóz anyag nem rendelkezik gyógyhatással, leszámítva, hogy beszivárog az emberi bőrbe, bársonyhatást kiváltva ezzel.

Szaponinok – Szappanszerű anyagot képez, amikor is vízzel elegyítjük, majd felkeverjük, tisztító, fertőtlenítő hatást tulajdoníthatunk neki.

Anthraquion – Fájdalomcsillapító, érzéstelenítő, valamint gombaölő, vírusölő adottsággal bír, mindazonáltal természetes hashajtóként tartják számon. 12 típusát találhatjuk meg nedvében.

ÁSVÁNYI ANYAGOK
Ásványi anyagokban sem marad el az aloe vera ennek a fajtája, számos szervezetünk számára szükséges értéket hordoz, melyek a következők: kalcium, mangán, nátrium, réz, magnézium, kálium, cink, króm, vas, de bővelkedik vitaminokban is, mint például A-, C- és E-vitaminban, de található benne B12-vitamins is és folsav is.

Ne feledjük az aminosavakat, enzimeket, cukrokat, szterolokat sem, melyek szintúgy nélkülözhetetlenek testünk esszenciájához, elősegítik az emésztést, a koleszterin szinten tartását, illetve a csontok struktúrájának megalapozását.

PREVENCIÓ

A Forever termékek, amelyeket

arra szántak, hogy bejuttassuk a szervezetbe, belső felhasználásra szántak, tisztán táplálékok vagy étrend-kiegészítők.

A bőr megújulását is elősegíti, továbbá akár az öregedést is lassíthatjuk hatóanyagai hatássossága miatt. Tapasztalatok alapján égési sérülés során is közkedvelt mód az enyhítő, érzéstelenítő hatása okán, melyet a gélszerű tartalma miatt könnyen fel tudják vinni a sérült felületre. 

FELHASZNÁLÁS

Számos módja létezik a felhasználására, kívülről és belülről is bevihetjük, mindenképp csak nyerhetünk vele. Személyes kedvencem, amikor a sérült bőrre közvetlenül felhordva, szinte szemmel látható, gyors javulást eredményez. Eltűnteti, csökkenti a pattanásokat, sebeket (tehát sérülések esetében is alkalmazható, elősegíti annak regenerálódását), hegeket, továbbá tisztít, frissít, visszanyeri tőle a bőr a ruganyosságát, arról nem is beszélve, hogy gyulladáscsökkentő.
Azonban sokkal hatékonyabb a belsőleg történő bevitel; ehetjük nyersen (persze kissé kesernyés az íze, így ne számítsunk gasztronómiai élményekre), de elkeverhetjük italokban (ez lehet tea, de valamilyen turmix készítmény is).

1

ALAP INFORMÁCIÓK

A botanikusok megközelítőleg 300 fajta aloe verát különböztetnek meg ...
2

TULAJDONSÁGOK

A szakirodalmak szerinti legfontosabb tulajdonságokról olvashatsz ...
3

ÖSSZETEVŐK

Az Aloe Vera legfontosabb aktív összetevői ...

© Copyright 2020-2022 | Molnár Tibor | A honlap tartalma előzetes egyeztetést követően szabadon felhasználható.