Arany=biztonság!

Nincs más eszköz vagyonunk megvédésére, mint a nemesfémek!

A befektetési aranyról

Elgondolkodtató, miért van az, hogy míg a pénzügyi megoldások egyre inkább immateriális jellegűek, az arany népszerűsége mégis töretlen. Miért van az, hogy a központi bankok tartalékuk nagy hányadát továbbra is aranyban tartják?

Gazdasági biztonság

Az arany egy olyan különleges befektetési instrumentum, ami nem valakivel szembeni követelést testesít meg, így értékét nem a kötelezett személy teljesítménye, helyzete határozza meg. Közvetlenül egyik ország gazdasága, egyik pénznem inflálódása sem befolyásolja. Az arany értéke hosszú távon vásárlóerejében rejlik, és ezért alkalmas a jegybanki tartalék szerepének betöltésére.
Az értékállóság fogalmának megteremtője - az un. "négykilences" (azaz 999,9 ) tisztaságút érdemes vásárolni, birtokolni.

  • Független: - A világon mindenhol ismerik, így garantált, hogy amennyiben a Londoni Tőzsdén auditált aranyról van szó, azt elismerik a világon bárhol.
  • Likvid -  A külföldi értékpapírban tartott tartalékok sebezhetők, legrosszabb esetben a teljes vagyon befagyasztásának is ki vannak téve. Az arany kevésbé rejt ilyen típusú kockázatot. Amikor kell, rendelkezésre áll, biztosítja a teljes likviditást. Bárhol, bármikor eladható, pénzzé tehető. Napi árfolyamképzés, árfolyamnyereség van. S ne feledjük! Az aranyból a Földön korlátozott mennyiség áll csak rendelkezésre, tehát az értéke folyamatosan nő!
  • Stabil - Az arany likvid és egyetemesen elfogadott fizetőeszköz, amennyiben egy vészhelyzetben lévő országnak likvid forrásra van szüksége. Kölcsön esetén fedezetként is szolgálhat. Árfolyam ingadozások ellenére is, az arany értéke hosszútávon stabil marad.
  • Bizalom - A társadalom bizalmát növeli, ha tudja, hogy kormánya aranyat tart. Néhány ország így fejezi ki a hazai valuta egyértelmű támogatását. A hitelminősítő ügynökségek is pozitívként értékelik, ha egy ország tartalékportfoliójában arany is van.
  • Fedezetet biztosít - A Nemzeti Bankok az aranyat biztonság fedezetként alkalmazzák. Manapság ismét dúl a bankoknál az aranyfelvásárlási láz. Talán nem véletlenül... a papírpénz veszít/veszíthet az értékéből. Azt tanácsoljuk, hogy aki teheti - magánemberként is - vagyona egy részét tartsa aranyban! 
"A kockázat nélkülözhetetlen. Nincs növekvő inspiráció abban, amikor azon belül maradunk, ami biztonságos és kényelmes. Ha már kitaláltuk, mit csinálunk a legjobban,
miért ne próbálnánk ki valami mást?"