bootstrap html templates

MULTI LEVEL MARKETING

miért gondolják sokan azt,
hogy az MLM rossz dolog?

Ha leszámolunk a tévhitekkel és életünket a realitásra alapozzuk, sokkal pozitívabb szemlélettel fordulhatunk az élet kihívásai felé. /Gary Chapman/

Multi Level Marketing - Egy értékesítési vállalkozás-forma. A vásárlás-ösztönző marketingformák egy világszerte elterjedt változata. Néhol többszintű értékesítésnek vagy hálózati kereskedelemnek fordítják.
Magyarországon nagyjából 200 MLM cég van a piacon. Mindegyik cégnek sok-sok üzletépítője van, és csak ebben a kis országban több százezren foglalkoznak MLM-el ezért valószínű, hogy élete során mindenki találkozik legalább egy „mlmessel”. De nem mindegy, hogy milyennel!
Sajnos nagyon sokan nem értenek ehhez az üzlethez és nagyon rosszul csinálják vagy csinálták.
Miattuk alakultak ki az emberek fejében különféle tévhitek az MLM-el kapcsolatban. Nézzük meg a leghangzatosabb tévhiteket és cáfolatukat. 
 1. KEVÉS MUNKÁVAL, SOK PÉNZ - Az MLM az egyik legjobb "átvilágító" munkalehetőség, ugyanis itt piszok hamar kiderül, ha valaki nem teszi oda magát. Egyszerű a képlet: aki nem dolgozik, annak nem lesz a következő hónapban jutaléka. Ez nem a hagyományos alkalmazotti szféra, ahol el lehet lébecolni két fizetési nap között...
 2. ANNAK JÓ, AKI ELSŐKÉNT CSATLAKOZOTT - Annyiban igaz, hogy neki biztosan nagy tapasztalata van az üzletépítésben, a termékekben. Ezt a tapasztalatát felhasználhatja de pusztán attól a ténytől, hogy a regisztrációs száma egy számjegyű, egy petákkal sem fog több jutalékat kapni. 
 3. PILÓTAJÁTÉK, PIRAMIS - A pilótajáték attól veszélyes és törvénytelen, hogy a becsatlakozott új tagok után osztanak jutalékot, mindenféle fogyasztói vásárlás nélkül. Ha nincs termék vagy szolgáltatás az üzlet mögött, akkor gyorsan hagyd ott az ezt kínáló embert! Piramisok meg valóban vannak, leginkább Egyiptomban... Amúgy pedig a klasszikus vállalati hierarchia nem éppen egy piramis?
 4. HAMAR MUNKAHELYET VÁLTHATSZ - Csak akkor tedd, ha a hálózatból már több a kereseted, mint a főállásodból (fő forrásodból) és biztos megélhetést nyújt.
 5. TELJESEN SZABAD LESZEK - Ez is munka! Nagyon sok munka egy hálózatot jól és alaposan felépíteni és működtetni, rugalmasabb leszel időbeosztásban de a partnereidhez így is igazodnod kell és képzésekre kell járnod, ha szinten akarod tartani magadat.
 6. JÓ KIS TÁVMUNKA - Az MLM nem távmunka, sokat kell jönni-menni, emberek közt lenni, legtöbb hálózatban találkozókra, képzésekre, konferenciákra ajánlott elmenni, hogy követni tudd a dolgokat és ugyanúgy előnyösebb a jó és ápolt megjelenés, mint a hagyományos üzletben.
 7. BÁRKINEK LEHET ENNYI PÉNZE, AZ ELINDULÁS OLCSÓ - A pénzhez való viszonya mindenkinek más és más. Szubjektív megítélés kérdése, kinek mi a sok vagy kevés. Hálózatonként változó a termékek ára és a belépési díj (Foreverben ilyen nincs) vagy gyors üzleti start költsége (20-30 vagy akár 300 000 Ft is lehet). Ne aszerint ítéld meg az embereket, mennyi pénzük van éppen a zsebükben és te se hagyd, hogy eszerint ítélkezzenek feletted. Ha valaki mégis így tesz, gondolkodj el, szívesen dolgoznál-e olyan emberrel, akinek csak a pénz számít, az ember nem.
 8. HA SOK ISMERŐSÖD, BARÁTOD VAN, KÖNNYŰ A DOLGOD - Lehet, hogy sok ismerősöd van, de nem biztos, hogy mindenki nyitott lesz. Lehet, hogy nem a legközelebbi barátaid, családtagjaid lesznek a leglelkesebbek, sőt! Sokszor egy félig idegen vagy valaki által ajánlott ember lelkesebb és kitartóbb lesz, mint a közeli ismerőseid.
 9. NEM KELL ADÓZNOM - Ha valóban üzletszerűen dolgozol és jövedelmed van belőle, ugyanúgy kell adózni!
 10. KÖNNYÜ MUNKA  - Valakinek tényleg az. Ez személyiség kérdése. Valaki könnyedén fektet be időt, pénzt, energiát és szinte játszva keres sokat, valakinek ez is keserves küszködés árán sikerül.
 11. HA NEKEM TETSZIK, MÁSOKNAK IS BEJÖN MAJD - Néhány embernek biztosan de nagyon jó konfliktuskezelő, kudarckezelő és nagyon türelmes embert kívánó munka ez. Sokan mondanak nemet - főleg a régebbi típusú hálózatokra és az úgymond hideg megkeresésekre. Mindenkinek más-más időbe telik mire megtalálja azt az "n" számú, valóban lelkes és kitartó üzlettársat, aki a jó üzlethez kell. A jó üzlettárs azokból lesz, akik könnyebben viselik a munka jellegéből adódó nehézségeket: esetleges visszautasítás, visszalépés, személyes nézeteltérések.
 12. EGY MÁSIK TERÜLETEN SIKERES EMBER SIKERES LESZ AZ MLM-BEN - Nem biztos, hogy kér belőle és nem biztos, hogy ugyanannyira sikeres lesz. Lehet, hogy azon a területen, ahol sikeres, teljesen más kvalitásokra van szükség és nem biztos, hogy az ebben az üzletben is előnyére válik.
 13. EGYSZERŰ A DOLOG, CSAK KÖVETNI, MÁSOLNI KELL A SZPONZORT - Nem mindenki képes és hajlandó másokat másolni és hűen követni, mesternek tekinteni. Ehhez is nagyfokú bizalom, legtöbb esetben szabálykövető személyiség, elkötelezettség szükséges. Ráadásul csak a nagyon jó és tapasztalt, tájékozott, etikus szponzor, akit tényleg érdemes és szabad mindenben követni, másolni, de őt se ész nélkül. Az emberi intelligencia arra szolgál, hogy kiszűrje az ésszerűtlenséget. Ne másolj és kövess vakon senkit és semmit. Ne félj kérdezni, mérlegelni ha kell.
 14. KÖNNYEN FORMÁLHATÓ EMBEREKKEL JOBB ÜZLETET LEHET ÉPÍTENI - A rugalmasság és az alkalmazkodás nem egyenlő a jellemgyengeséggel és a befolyásolhatósággal. Az erős jellemű, szilárd emberek jobban boldogulnak, jobban „állják a sarat" ebben az üzleti típusban is.
 15. HAZUDNOM KELL MÁSOKNAK - Véletlenül se tedd! A szándékosan vagy tudatlanságból eredő félrevezetés, rossz információ átadás, vagy az információ hiánya kárt okozhat neked és másoknak is, ráadásul bizalmatlansághoz vezet. Légy őszinte minden tekintetben. Ne hagyd, hogy elhallgassanak előtted fontos információkat, csak hogy elmenj egy találkozóra, belépj az üzletbe vagy vásárolj.
 16. MINDEN MLM RENDSZERBEN KIVÁLÓ MINŐSÉGŰEK ÉS OLCSÓK A TERMÉKEK - Először is, az olcsóság/drágaság relatív, lehet, hogy más, hasonló minőségű terméknél olcsóbbak, de nem biztos, hogy mindenki pénztárcájához is. Az, hogy ki mennyit szán az életében bizonyos kiadásokra élethelyzettől és egyéni gondolkodástól függ.
 17. HÁZALNOM KELL, ERŐSZAKOSNAK KELL LENNEM - A „kidobnak az ajtón - bemászom az ablakon" ügynöki módszerek ideje lejárt. Nem kell senkit meggyőzni, letolni a torkán a terméket. Igazán lelkes és nyitott, érdeklődő emberekkel jobban boldogulsz. Azokkal töltsd az idődet, akiket érdekel a dolog, a könnyebb csapás irányába haladj, a „századik majom" elve alapján idővel esetleg a keményebb embereket is meg lehet nyerni, ha már látják, hogy másoknak mennyire bejött. 
 18. EL KELL ADNOM - Nem. Az eladást bízd a Foreverre. Megvan a maga jól kialakított előállító, szállítói, raktározói, értékesítői rendszere. Neked annyi dolgod van, hogy hitelesen ajánld a terméket és megmutasd a vásárlás módjait (raktár, online, házhoz szállítás...)
 19. EZ EGY SZEKTA - Sajnos, még mindig lehet hallani néha ezt a badarságot! A szekta vezetőjének a szava az parancs, és mindenki gondolkodás nélkül végrehajtja.
 20. TELÍTŐDIK A PIAC - Gondolkodj el azon, hogy a világban lehet-e még kenyeret eladni... lehet-e még mosógépet eladni... lehet-e még iskolatáskát eladni - és így tovább. A Forever hamar fogyó (FMCG) termékeket kínál amúgy is. Nincs olyan, hogy telítődik egy piac; gazdasági képtelenség!

MLM kisszótár

Cold market: olyan lehetséges vásárlók, akiket még nem ismerünk;
Warm market: ismerőseinkből áll.

Direkt vonal (első vonal, frontvonal): közvetlen csoport.

Felső vonal: az összes vezető, aki a rendszerben a munkatárs feletti közvetlen szinteken található.

Generációk: egy adott szinthez tartozó munkatársak. Ez határozza meg, milyen mélységig kap egy vezető jövedelmet.

Jogdíjszerű jövedelem: az általunk csatlakoztatott munkatársak eladásai és az alattuk épülő csoport forgalma után járó jutalék.

Keresztvonalazás: két különböző csoport (vonal) vezetői vagy munkatársai megtárgyalják egymással a hálózatépítés módszereit. Az FLP-ben ez tiltott.

Meghívás: bemutató vagy személyes találkozó időpontjának egyeztetése végett kapcsolatfelvétel.

Mélység: a vezető alatt sorakozó szintek (egy új munkatárs csatlakozott általam a harmadik mélységben).

Névlista: az MLM kulcsfogalma, ismerőseink vagy nekünk ajánlott személyek névsora.

Szponzor: közvetlen vezető, aki a rendszerhez csatlakoztat.

Ügyfélminősítés: érdemes-e egy adott emberrel felvenni a kapcsolatot csatlakoztatás céljából. 

/Forrás: Mikor leszel milliomos c. könyv

RAGADD MEG A LEHETŐSÉGET!

FELELŐSÉG KIZÁRÁSA

Ez a honlap a Forever Living Magyarország egyik forgalmazójának honlapja. A Forever Living hivatalos honlapjának címe http://foreverliving.com, amely nem egyezik ezzel a honlappal.

Jelen honlapon található valamennyi Termék és Marketing információ forrása a Forever Living Magyarország illetve a Forever Living Products International honlapok.

SOCIAL MÉDIA